torsdag 25 oktober 2012

Rousey vs.Cyborg 2.0


Väldigt kluven till det här. Egentligen

"Problemen" är:
1. Cyborg har varit dopad! 


Egentligen borde man bara stanna där, men om hon kan visa att hon inte är det när hon tävlar/tränar nu mer så fine. Alla gör misstag, vi kan ju bara hoppas att Cyborg verkligen ångrar det, och inser att hon gjort fel. Men då ska det kunna bevisas att innan hon går upp i buren så är hon ren!

Och så länge hon håller den vikten när hon kliver upp så är det också fine. Väger hon för mycket ska matchen inte hända i så fall.


Jag tycker inte hon är en bättre människa förrän hon kan visa att hon kan vara bäst utan att fuska, men om hon kan göra det på ett schysst sätt, då hatar jag henne inte. 

2. Ja, vad gör det om Ronda går upp 5 lbs och Cyborg ner 5 egentligen? 
Rousey snackar ju faktiskt en massa skit om hur hon kan slå henne hela tiden. I var och varannan intervju så skryter hon om hur duktig hon är. 
5 lbs är ju faktiskt bara 2,3 kg. Det skulle Rousey mycket väl kunna gå upp i muskelmassa bara hon får lite tid på sig. Just nu sitter ju Rousey bara säker av den anledningen att hon vägrar gå upp och säger att Cyborg måste gå ner till hennes viktklass. 
Något som Cyborg inte vill. 

I praktiken kommer det vara en match i en viktklass som inte existerar hos Strikeforce. 

Skulle Cyborg gå ner till 135, så blir det en titelmatch. På 140 blir det inte det. 

140 finns inte i Strikeforce. Den kvinna som har titel i 145 kör inte för Strikeforce (tror det var Bellator?), och där körde de med "öppen viktklass" för alla över 135.

Det här betyder att de enda de har att vinna och förlora är sin egen stolthet.


Om vi ser på det så här: Cyborg kan bevisa att hon inte längre tar några anabola. Matchen blir av. Rousey kan lätt gå upp 2,3 kg i muskelmassa. Bara öka träningsdosen. Hon kan ju lätt gå ner dem sen igen inför nästa fight i 135.

Cyborg å andra sidan kommer få det betydligt tuffare att ta sig ner. Kvinnan har nästan inget fett på kroppen. Hon kommer i princip att tvingas förlora 2,3 kg (troligtvis mer) kg i muskelmassa och vatten.

Vem skulle ni helst vilja vara i den fighten?



Sätt matchen om ett år, kanske ett och ett halvt. 

Ta dopingkontroller på Cyborg regelbundet med oregelbunda intervaller. 

Rousey kan gå upp sina 2,3 kg i muskler. Det har hon tid med.

Möts på mitten. 

Sen får vi se vilken av dem som går därifrån segrande. 

Cyborg kommer inte ha någon titel med sig. 

Rousey kommer inte förlora sin bantamweight titel och vi får se om Rousey är så tuff som hon hela tiden säger. 



Problem solved.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar